Belépés Nyitólap Nyilvános listák
A(z) imakor levelezőlista archívuma

Jelenleg az archívumban 227 levél van, és a levelek gyűjtése be van kapcsolva.
Levelek megjelenítési sorrendje:
2017. június 26. 21:39:40 (#9667)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Június 27. László


Június 27.


GLORIA


Isten orvossága

A beszédek, amelyeket én szólok néktek, szellem és élet.

–János 6:63


Láttunk már csodával határos orvosi áttöréseket napjainkban. Hallottunk már „csodagyógyszerekről”, amelyek sokféle betegséget le tudnak győzni.

Azonban több mint húsz év alatt, hívőként, felfedeztem egy másik, sokkal hatékonyabb orvosságot: Isten Igéjét. Nincsen olyan csodagyógyszer, amely felérne ezzel. Isten orvossága válasz minden szükségre. Isten orvossága élet. Egészség. Isten ereje. És ha a szívedbe fogadod, és ez alapján cselekszel, meggyógyulsz.

Az emberek néha megkérdezik: „Ha Isten orvossága mindig működik, akkor miért beteg még mindig olyan sok hívő?” Ennek két oka van. Az első: nem szánnak időt arra, hogy az Igét mélyen a szívükbe ültessék a gyógyulással kapcsolatban. A második, hogy nem teszik meg azt, amit az Ige mond.

Gondolj erre így: ha egy orvos előír neked egy orvosságot, amit naponta be kell venned, és te úgy döntesz, hogy inkább a mellkasodhoz dörzsölöd, akkor az orvosság nem fog hatni. Követned kell az utasításokat, és helyesen kell használnod a gyógyszert, ha jobban akarsz lenni, ugye? Ugyanígy, ha elolvasod Isten előírásait az egészségre vonatkozóan, és nem teszed meg azokat, akkor nem lesz hasznod belőlük.

A Példabeszédek 4:22 szerint Isten Igéi élet és egészség a számodra. Tehát ne várj addig az Ige használatával, amíg megbetegszel. Kezdd el most. Kezdd el most a szívedbe rejteni Isten Igéjét bőségesen, és akkor nem fogsz könnyen megbetegedni. A benned lévő Ige folyamatosan működésben tartja Isten gyógyító erejét benned.

És ne aggódj. Nincsen korlátozva az a mennyiség, amelyet Isten orvosságából bevehetsz. Nem tudod túladagolni. Minél többet veszel be belőle, annál erősebb leszel.

Kezdj el ma erősödni.

Igeolvasás: Példabeszédek 4:20-27


2017. június 25. 14:16:12 (#9666)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Július 26. János , Pál

Június 26.


GLORIA

Állj ellen a viszálykodásnak

Mint amikor a víz elkezd szivárogni (egy gáton lévő résből), olyan a viszály kezdete; azért mielőtt rosszabbá válna, és a veszekedés kitörne, hagyd el a perpatvart.

– Példabeszédek 17:14[6]
Isten az egész Bibliában figyelmeztet a viszálykodás veszélyeire. Mégis ez az egyik leggyakoribb probléma a hívők között. Beengedjük az otthonunkba, a munkahelyünkre, a gyülekezetünkbe… mindenhova!

Természetesen nem szándékosan tesszük. Nem úgy kelünk fel reggel, hogy azt mondjuk, „azt hiszem, ma kirobbantok egy jó nagy viszályt”. Valójában úgy szokott történni, hogy egy-egy apró ingerültséget önkéntelenül megengedünk magunknak.

Ezért arra biztatlak téged, hogy határozottan állj ellen azoknak a kis alkalmaknak a viszálykodásra. Ha megvan a hajlamod arra, hogy engeded magad felbosszantani, akkor határozd el, hogy legyőzöd ezt a hajlamot. Fegyverkezz fel azzal a gondolattal, hogy ez a világ nem tökéletes, és mindig lesznek olyan emberek, akik nem fognak kedvesen viselkedni veled. Lesznek olyanok, akik felbosszantanak, idegesítenek, akár szándékosan, akár akaratlanul.

Tökéld el magad, hogy Isten ereje által nem hagyod, hogy ezek a dolgok elvegyék a békességedet. Ez a békesség nagyon fontos a jóléted szempontjából. Egészségben tartja a testedet és a kapcsolataidat. Olyan helyre visz, ahol Isten vezetni tudja a lépéseidet, és megment néhány nagyon súlyos hibától.

Ha eddig egész életedben minden kis dolog kihozott a sodrodból, akkor talán eltart majd egy darabig, amíg megtöröd ezt a szokást. Talán lépésről lépésre kell foglalkoznod vele. De meg tudod tenni.

Tudom, hogy így van. Nekem ugyanezt kellett megtennem az aggodalmaskodás területén. Olyan sok éven keresztül aggodalmaskodtam, és olyan aggodalmaskodó családból jöttem, hogy szinte gondolkodás nélkül tettem azt. Amikor megtudtam, hogy az aggodalmaskodás Isten Igéjével ellentétes, fokozatosan fel kellett adnom. A Szent Szellem segítségével minden alkalommal, amikor elkezdtem nyugtalankodni valami miatt, Isten Igéjével legyőztem azt. Ezt addig tettem, amíg végleg meg nem törtem az aggodalmaskodás szokását.

Te is meg tudod ezt tenni a viszálykodás területén. Kérd a Szent Szellemet, hogy segítsen felismerni és legyőzni lépésről lépésre. Minden alkalommal, amikor elkezdesz bosszankodni valamin, dorgáld meg a viszálykodást Jézus nevében, és állj ellen neki. Mondd ki hangosan: „Isten békességében járok ma.”

Meg fogsz lepődni, mennyivel csodálatosabb lehet az élet!

Igei olvasmány: Máté 5:21-26,43-48
2017. június 24. 16:48:13 (#9665)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Június 25. VilmosJúnius 25.

KENNETH

Ne siess!

És ez Igék, amelyeket e mai napon parancsolok neked, legyenek a te szívedben… és szólj ezekről, amikor a te házadban ülsz, vagy mikor úton jársz, és mikor lefekszel, és mikor felkelsz… és legyenek homlokkötőül a te szemeid között.

– 5 Mózes 6:6-8
Az egyik oka annak, hogy Gloria és én eredményeket értünk el a személyes életünkben és a szolgálatunkban, az, hogy amikor felismertük, Isten Igéje mi mindent el tud végezni, szó szerint belevetettük magunkat. Kikapcsoltuk a rádiót és a tévét, letettük az újságokat, és szinte minden ébren töltött szabad percünkben az Igét olvastuk, kazettákat hallgattunk az Igéről, vagy arról gondolkodtunk.

Ez alatt az idő alatt az Ige erőteljes hatást gyakorolt ránk. Mindent kezdett megváltoztatni az életünkben. A kudarcot elkezdte sikerré formálni.

Mindez azonban nem egy nap alatt történt. Idő kellett hozzá. Sok hívő ezt nem ismeri fel. Kezdetben odaszánják magukat az Igének, de azonnal csodálatos eredményeket várnak, és amikor nem látják azokat, csalódottá válnak, és feladják.

Ne ess ebbe a hibába. Légy türelmes. Adj időt, hogy az Ige elvégezze a munkát.

Jézus egyszer azt mondta: „Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden Igével, amely Istennek szájából származik” (Máté 4:4). Isten Igéje éppen úgy táplálék a szellemi emberünk számára, ahogy a kenyér a test számára. Az ételre szüksége van a szervezetednek. Az ételben lévő vitaminok és ásványi anyagok fokozatosan építik fel a szervezetedet. Valójában szinte minden, ami hirtelen gyakorol hatást a testedre, veszélyesnek számít.

Ugyanez igaz Isten Igéje esetében: ugyanilyen hatással van a szellemi emberedre. Igen, előfordul, hogy Isten azonnal cselekszik, és csodát tesz, de csak azért, hogy a dolgok visszakerüljenek a rendes kerékvágásba. Amit valójában szeretne, az az, hogy táplálkozz az Igével, hogy növekedjél erőben és hitben, és az alkalmas időben gyümölcsöt teremjél.

Szóval ne siess annyira. Maradj az Igében. Légy türelmes. Meglesz az eredménye!

Igei olvasmány: 5 Mózes 7:11-23


2017. június 20. 21:20:18 (#9664)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Július 24. Iván
Június 24.KENNETH


Ne azt mondd ki, amit látsz

Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van, és amiképpen ki-ki szeret azzal élni, úgy eszi annak gyümölcsét.

– Példabeszédek 18:21


A szavaink nagyon fontosak. Hívőként komolyan meg kell tanulnunk, hogy miként használjuk azokat. El kell kezdenünk úgy működtetni a szavainkat az életünkben, ahogy maga Isten teszi. A Biblia azt mondja, hogy Isten a szavai által „azokat, amelyek nincsenek, előszólítja, mint meglevőket” (Róma 4:17).

A legtöbbünknek a leghalványabb elképzelése sincs, hogyan tegyük ezt. Egész életünkben azt mondtuk ki, amit láttunk. A szavainkat állandóan arra használtuk, hogy a körülmények miatt sajnálkozzunk. Így már annak a gondolata is, hogy a nem létező dolgokat meglévőként szólítsuk elő, egy kissé bolondságnak tűnik.

”Úgy érted, azt kell mondanom, hogy meggyógyultam, pedig betegnek érzem magam? Azt kell mondanom, hogy bővölködöm, pedig nincs egy fillérem se? Ez hazugság!”

Nem, nem. Óriási különbség van a hazugság és a hit szava között. A hazugsággal az ember be akarja csapni a másikat, azt akarja, hogy olyat higgyen el, ami nem igaz. De ha hitben szólunk, akkor egyszerűen Isten Igéjével – nem pedig a körülményekkel – megegyező módon szólunk. Ilyenkor a szellemünkből szólunk, nem az elménkből.

Pál apostol azt mondta a 2 Korinthus 4:13-ban: „Mivel pedig a hitnek bennünk is ugyanaz a szelleme van, amint meg van írva: Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, és azért szólunk.”

Ez nagyon fontos. Olvasd el még egyszer ezt az igeverset. „Hittem és azért szóltam.”

Vannak, akik szólnak, de nincs mögötte hit, és ezért szellemi értelemben orra buknak. Valójában nem szólították a nem létezőket meglévőnek. A nem létezőket „bárcsak meglévőnek” szólították.

Ez két különböző dolog. Lehet, hogy ugyanazokat a szavakat használják. De ha csak vágyakoznak és reménykednek, a munka nem lesz elvégezve. Hinni kell!

Kezdd ma azzal, hogy a szavaidat és a szívedet összhangba hozod az Igével. Többé ne azt mondd, amit látsz, hanem Isten ígéreteit kezdd el szólni és el is hinni. Működtesd a szavak erejét az életedben.

Igei olvasmány: Példabeszédek 15
2017. június 20. 21:18:49 (#9663)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Július 23. Zoltán
Június 23.GLORIA


Lásd magad erősnek

És olyanok valánk a magunk szemében, mint a sáskák, és az ő szemeikben is olyanok valánk.

– 4 Mózes 13:33


Hogyan tekint rád az ördög? Isten félelmetes és hatalmas katonájaként… vagy egy gyáva emberként, akin egy perc alatt felül tud kerekedni?

A válasz tőled függ. Erre akkor jöttem rá, amikor Izrael gyermekeinek a történetét tanulmányoztam, azt, amikor nem tudtak bemenni az Ígéret Földjére. A bukásuk oka ezekben a szavakban rejlik: „És olyanok valánk a magunk szemében, mint a sáskák, és az ő szemeikben is olyanok valánk.”

A zsidók nem azért féltek annyira szembeszállni a Kánaán földjén lakó óriásokkal, mert azok olyan nagyok voltak, hanem azért, mert olyan kicsinek látták magukat! Az győzte le őket, amilyennek önmagukat látták.

Ugyanez rád is igaz. A különbség mindig abban rejlik, hogy te milyennek látod magadat. Ha gyenge, erőtlen keresztényként tekintesz magadra, az ördög naponta háromszor-négyszer keresztül fog gázolni rajtad, ha nem túl elfoglalt. De amikor kezded magad úgy látni, ahogy Isten – vagyis a Mindenható Isten győztes gyermekeként, aki az Ő erejével van felruházva –, akkor az ördög távol akarja majd tartani magát tőled.

Az ördög bármit megtesz, hogy elkerülje a harcot egy bátor emberrel, mert ő maga is gyáva. Valójában mióta Jézus kijött a sírból, a sátán mindannyiszor megremeg, ha valaki hittel kiejti Jézus nevét.

Ha nem úgy tekintesz magadra, mint aki erős az Úrban, akkor változtatnod kell. Annyira teljesnek kell lenned Isten Igéjével és a Szent Szellemmel, hogy szellemi óriásként tudj járni-kelni. Borítsd az ördögre az asztalt – hadd érezze most ő, hogy milyen érzés sáskának lenni!

Igei olvasmány: 4 Mózes 13:17-33
2017. június 22. 15:32:37 (#9662)
Feladó: Békevár Webkikötő
Tárgy: [imakör] Kérés
2017. június 22. 15:02:32 (#9661)
Feladó: lukács jenő
Tárgy: [imakör] Jézus nevében.