Belépés Nyitólap Nyilvános listák
A(z) imakor levelezőlista archívuma

Jelenleg az archívumban 229 levél van, és a levelek gyűjtése be van kapcsolva.
Levelek megjelenítési sorrendje:
2017. április 22. 16:28:47 (#9558)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Április 25. MÁRK
2017. április 22. 16:28:01 (#9557)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Április 24. GYÖRGY
2017. április 22. 16:27:32 (#9556)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Április 23. GELLÉRT
2017. április 21. 16:43:45 (#9555)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Április 22. CSILLA

Április 22.


KENNETH


Ő valóban törődik veled

Minden gondotokat Őreá vessétek, mert néki gondja van reátok.

– 1Péter 5: 7


Tudod, milyen egy olyan nagy problémával szembesülni, hogy egyenesen felelőtlenségnek tűnik nem aggódni miatta? Konkrétan talán semmit nem tudsz tenni, de úgy érzed, az a minimum, hogy törődsz a dologgal. Végül is, valakinek foglalkoznia kell vele! És úgy tűnik, senki más nem jelentkezik a feladatra.

Emlékszem egy esetre, amikor pontosan így éreztem magam. Rustonban (Louisiana) tartottam egy összejövetel-sorozatot. Kiderült, hogy a költségvetésünkben 800 dolláros hiány mutatkozik – és akkoriban 800 dollár akár kilencmillió is lehetett volna! Az ördög megtámadott, azt mondta, hogy senki nem foglalkozik velem, illetve a szolgálatommal, egyedül kell szembenéznem a problémával.

De ahelyett, hogy bedőltem volna ennek, fogtam a Bibliámat, és minden egyes igevershez odalapoztam, ami garantálta nekem, hogy Isten betölti a szükségeimet. Ezután a kiadásaink gondját átadtam Istenek. Megígértem, hogy a Szent Szellem segítségével többet nem gondolkodom ezen a problémán.

Nem volt egyszerű megtartani. Nagyon aggodalmaskodtam volna! Kimentem a motel udvarára, és járkáltam az úszómedence körül. Valahányszor eszembe jutott a hiány, azt mondtam hangosan: „Nem, én a költségvetés gondját átadtam az Úrnak, nem fogok őrlődni rajta. A hiány be van töltve.”

Közben egy autó érkezett a motel elé, és a sofőr elkezdett dudálni. Megpróbáltam figyelmen kívül hagyni, mert nem szeretem, ha megzavarnak imádkozás közben, de az illető kidugta a fejét az ablakon, és odakiáltott: „Jöjjön ide!” Olyan hatalommal mondta, hogy engedelmeskedtem.

„Copeland testvér”, — mondta — „elnézést, hogy zavarom, de elköteleztem magam valahova, és el fogok késni az esti összejövetelről. Nem szeretnék lemaradni az adakozásról, ezért jöttem most ide.” Majd átadott nekem egy csekket. Amikor visszamentem a szobámba, megnéztem a csekket: 500 dollárra szólt. Az esti összejövetelen összegyűlt adományt hozzátéve fedezték a hiányt.

Szeretnéd, hogy az emberek üldözzenek téged, hogy betölthessék a szükségeidet? Akkor legközelebb, amikor szembenézel egy problémával, add át Istennek. Engedd, hogy Ő foglalkozzon vele. Ő jelentkezett a feladatra, és megbízhatsz benne, hogy jól fogja elvégezni. Végül is, Isten valóban törődik veled.

Igei olvasmány: Zsoltárok 37: 1-112017. április 20. 21:27:51 (#9554)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Április 21. Konrád


Április 21.


GLORIA


Isten a menedékünk

Te vagy menedékem; Te mentesz meg a veszedelemtől; végy körül engem a szabadulás örömével!

– Zsoltárok 3: 7


Úgy tűnik, manapság minden sarkon nehézségbe ütközünk. Ha nem a hanyatló gazdaságról van szó, akkor egy hanyatló üzletről, házasságról vagy egészségi állapotról. Mégis a látszólag erőnkön felüli problémák közepette, Isten ígérete áll, Ő megszabadít bennünket.

Ha azt akarod, hogy Istened legyen a szükségedben, engedned kell, hogy Isten legyen a szívedben. Isten megtiszteli azokat, akik tisztelik Őt. Ha problémával nézel szembe, ne kezdj el siránkozni, és könyörögni Hozzá, hogy mentsen meg. Tiszteld meg Őt azzal, hogy az Igéhez fordulsz, és megteszed, amit mond.

Kezdheted is, a Zsoltárok 34-nél. Azt mondja például, hogy keresd Istent (4. vers). Ahogy keresed Istent, Ő megszabadít attól, ami fenyeget téged.

Azt is mondja, hogy kiálts fel az Úrhoz, megment téged MINDEN bajodból. (6. vers)

Továbbá azt is olvasod, hogy féld az Urat. A 11-14. versben megtudod, hogyan: tartózkodj a gonosz és megtévesztő beszédtől; távozz el a gonosztól, és cselekedjél jót; keresd a békességet és kövesd azt.

Ne felejtsd el: ha azt akarod, hogy Isten az Istened legyen a nehézség idején, engedd, hogy Isten legyen a szívedben. Mihelyst megteszed, az egész menny a te szabadulásodon fog munkálkodni – és a győzelmed garantált!

Igei olvasmány: Zsoltárok 342017. április 20. 19:09:52 (#9553)
Feladó: Békevár Webkikötő
Tárgy: [imakör] Ságvár 2017-04-17 Isten Báránya
2017. április 19. 19:01:27 (#9552)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Április 20. Tivadar
2017. április 19. 18:59:48 (#9551)
Feladó: Copeland napi
Tárgy: [imakör] Április19. Emma