Belépés Nyitólap Nyilvános listák
A(z) lcs_hasznos levelezőlista archívuma

Jelenleg az archívumban 68 levél van, és a levelek gyűjtése be van kapcsolva.
Levelek megjelenítési sorrendje:
2018. május 18. 13:32:43 (#330)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - A rendőr továbbra sem kéri a műszaki vizsgálati bizonyítványt...
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/kozlemeny-4

[http://www.police.hu/sites/default/files/styles/751x500/public/leadk%C3%A9p_185.jpg?itok=LiKgHj8u]
Az elmúlt napokban megjelent sajtóhírek szerint a 2018. május 20-a után vizsgáztatott gépjárművek esetében a forgalmi engedély mellett a műszaki vizsgálati bizonyítványt is be kell mutatni a helyszínen az ellenőrzést végző rendőrnek.
Az egyes közlekedési tárgyú miniszteri rendeletek jogharmonizációs célú módosításáról szóló 2/2018. (II. 5.) NFM rendelet több ponton módosította a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeletet (a továbbiakban: Rendelet). Ennek keretében a Rendelet 4/C. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosult:
"(2) A jármű-honosítási eljárás alkalmazásának feltétele, hogy a belföldi üzemeltetés céljából behozott közösségi jármű tulajdonjogát megszerző ügyfél a kérelméhez csatolja a származási ország hatósága által kiadott
a) nem harmonizált adattartalmú forgalmi engedélyt vagy annak a kiállító hatóság által hitelesített másolatát; vagy harmonizált adattartalmú forgalmi engedély I. részét, valamint a II. részét, feltéve, hogy a jármű származási tagállamában ez utóbbi kiállításra került, továbbá
b) a forgalomban való részvétel jogosultságát igazoló érvényes dokumentumot, amely igazolja a származási országban alkalmazott közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi ellenőrzési rendszernek való megfelelőséget. A 2018. május 20-a után végzett műszaki vizsgálatok igazolására a "Műszaki vizsgálati bizonyítvány"-t is be kell mutatni."
A fentiek alapján megállapítható, hogy a sajtóhírek helytelen jogértelmezés eredményeként születtek, mivel a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatására vonatkozó jogszabályi kötelezettség kizárólag jármű-honosítási eljárásra értendő. A közúti közlekedési ellenőrzés során annak bemutatására továbbra sem kötelezhető a járművezető, így a rendőrség az ellenőrzések végrehajtása során 2018. május 20-át követően sem fogja a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatását kérni.
Amennyiben az intézkedő rendőrnek a forgalmi engedélyben vagy a vezetői engedélyben foglaltakon túlmenően további adatra van szüksége, úgy azt a rendelkezésre álló nyilvántartásokból fogja megállapítani.
From: Lutz Csaba
Sent: Thursday, May 17, 2018 4:30 PM
Subject: Hasznos - Vasárnaptól nem elég a forgalmi, ha megállít a rendőr...

https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2018/05/17/hetfotol_nem_eleg_a_forgalmi_ha_megallit_a_rendor/

Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2018. május 17. 16:29:46 (#329)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Vasárnaptól nem elég a forgalmi, ha megállít a rendőr...
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2018/05/17/hetfotol_nem_eleg_a_forgalmi_ha_megallit_a_rendor/

Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2018. április 23. 16:23:24 (#328)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Átverés, vigyázat!
Aki kapott az alábbi formátumú levélből, vigyázzon mert egy remek kis lehúzós átverésről van szó!

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9087396

From: Támogatott Turisztikai Iroda [mailto:kampany (qkacc) kozossegmail (pötyi) hu]
Sent: Monday, April 23, 2018 12:33 AM
To:
Subject: Az 541368 egyedi kód átvételre kész

[cid:img98851_jpg]

Köszöntjük

Az utazási weboldalakon való aktív tevékenységéért Ön kiválasztásra került részvételre a Turisztikai Preferencia Felmérésen. A ráfordított időért cserébe adunk Önnek 2 fő számára 3 éjszakára szóló vouchert amelyet a közel 1000 szálláshelyet tartalmazó bázisunkból Ön által kiválasztott szállodában használhatja fel.

[VEGYEN RÉSZT A FELMÉRÉSEN]

A Turisztikai Preferencia Felmérés egy néhány perces anonim kérdőív, melynek eredményei segítik az egyéni turisztikai piac működésének javítását és a kínálat hozzáigazítását a turisták elvárásaihoz. Ön közvetlenül segítheti a turisztikai szolgáltatások minőségének javítását Európában, a ráfordított időért cserébe pedig térítésmentes szállásra szóló vouchert kínálunk.

Már most töltse ki a kérdőívet, Az Ön vouchere átvételre készen áll:

A VOUCHER RÉSZLETEI

Voucher a a felmérésen való részvételért:
xy (qkacc) xyt-email (pötyi) hu részére
Voucher száma: 541368
Éjszakák száma: 3
Személyek száma: 2
Érvényes : 6 hónapA voucher felhasználásához...

[cid:img98853_png]

válassza ki a kívánt szállodát az elérhető bázisból,

[cid:img98853_png]

intézze el a foglalást és az érkezés napján mutassa fel a vouchert a recepcióban

[cid:img98853_png]

éljen a térítésmentes szállás csomaggal és élvezze az üdülést!Vegyen részt a felmérésen >>

A GeoPlus évek óta vizsgálja az európaiak utazási preferenciáit, ami kihat a turisztikai szolgáltatások reális javulására és azoknak a turisták elvárásaihoz való hozzáigazítására. A megkérdezettek szigorúan megválogatásra kerülnek, konkrét paraméterek alapján. Ezért is ne adja át a meghívóját illetéktelen személyeknek.

Köszönjük a részvételét,
Geoplus Csoport
A voucher elkészítéséért és az elküldéséért a megadott címre, kibocsátási díjat (3500 Ft) kell fizetni. A voucherrel történő üdülés egyedüli és teljes költsége az az ellátási díj, amit a szálláshelyre érkezéskor kell fizetni.


[http://ad.trafficfive.eu/img.php?m=78D733CC]
Az Ön adatait a Network.hu Kft. kezeli. Az adatok kezeléséhez Ön a Network.hu Kft. és Partnerei által szervezett nyereményjátékon való regisztráció során hozzájárult, és elfogadta a nyereményjátékok adatkezelési szabályzatát. Ön az adatai kezeléséről bármikor tájékoztatást kérhet. Az adatkezeléshez adott hozzájárulását a regisztrációja törlésével visszavonhatja. A regisztráció törléséhez kattintson ide. A regisztráció emellett törölhető honlapunkon, illetve postai úton az adatkezelő székhelyére küldött levélben. Ezt a levelet a(z) lutz (pötyi) csaba (qkacc) t-email (pötyi) hu e-mail címre küldtük.

[http://www.google-analytics.com/collect?v=1&tid=UA-82886300-7&cid=1661510&t=event&ec=email&ea=open&el=1661510&cs=newsletter&cm=email&cn=9885&cd1=OPTI&cd2=%3BEgy%C3%A9b%3B&cd3=Universo&cd4=GeoPlus]
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2018. március 30. 17:33:52 (#327)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Műszerfal visszajelző lámpák...
Műszerfal visszajelző lámpák.

Előfordul, hogy út közben arra leszünk figyelmesek, hogy kigyullad valamelyik visszajelző lámpa a műszeregységen, de ezek közül lehet olyan is, melynek jelentésével nem vagyunk tisztában. Ennek érdekében összefoglaltuk valamennyi visszajelző lámpa jelentését az alábbiak szerint.
[Műszerfal ikonok]

1. Az első ködfényszóró be van kapcsolva

2. Szervokormány berendezésben valami hiba lépett fel. Amennyiben világít a visszajelző lámpa érdemes kiolvasni a computert, mert nagy valószínűséggel tárolt hiba is lesz. A szerviz felkeresése haladéktalanul szükséges.

3. A hátsó ködlámpa (ködzáró) be van kapcsolva.

4. Az ablakmosó folyadékot pótolni szükségeltetik.

5. A fékbetét nagy valószínűséggel elérte a kopás határt. Mindenképp fel kell keresni egy szakszervizt a fékberendezés ellenőrzése, szükség esetén javítása céljából.

6. A tempomat (sebességtartó elektronika) be van kapcsolva.

7. Az irányjelző működésben van.

8. Az eső és fényérzékelő berendezésben valami hiba lépett fel. A hibatároló kiolvasása szükséges.

9. Az automata váltó téli üzemmódban van.

10. Információ megjelenítés.

11. Abban az esetben ha folyamatosan világít azt jelenti, hogy az izzítás folyamatban van. Amennyiben villog nagy valószínűséggel valami hiba lépett fel az izzítás rendszerében. A hiba pontosabb behatárolásához szakszerviz segítsége szükséges.

12. A külső hőmérséklet fagyponthoz közel vagy fagypont alatt van.

13. Amennyiben nem indul az, nagy valószínűséggel hiba lépett fel a kulcs chipjében vagy a gyújtáskapcsoló kőré épített jelfogó (gyűrűantennával). Érdemes megpróbálni ezen esetben a pótkulccsal történő indítást. Szükséges egy szakszerviz felkeresése.

14. A kulcs nem található az utastérben. Vegyük magunkhoz a gépjármű kulcsát

15. Cseréljük ki az elemet a távirányítóban. amennyiben nem boldogulunk vele bízzuk szakemberre.

16. A helyzetnek megfelelően cselekedjünk és kerüljük el az esetleges ütközést.

17. Nyomjuk be a tengelykapcsoló pedált

18. Nyomjuk be a fékpedált.

19. A kormányzár működésben van vagy meghibásodott. Helyzettől függően keressünk fel egy szakszervizt. A hibatároló kiolvasása után több információ jut a birtokunkba.

20. A távolsági fényszóró be van kapcsolva.

21. Fújjuk fel a gumiabroncsot.

22. Oldalfény világítás aktív

23. Cseréljük ki a kiégett izzót, vagy helyezzünk be a teljesítménynek megfelelőt.

24. A féklámpa nem működik. Ellenőrizzük a biztosítékot vagy keressünk fel egy szakszervizt a hiba pontosabb behatárolása érdekében.

25. Amennyiben villog a figyelmeztető lámpa a részecskeszűrő éppen a regenerációs ciklusát végzi. A gépjárművet leállítani nem szabad. Ezen esetben az adott típusra előírt módon kell cselekedni. Amennyiben folyamatosan világít a lámpa sürgősen fel kell keresni egy szakszervizt, mert a részecskeszűrő akár komoly károsodást is elszenvedhet. A műszerfal visszajelzés márkánként valamint típusonként eltérhet.

26. Ellenőrizzük az utánfutó és gépkocsi közötti csatlakozási pontokat.

27. A légrugó rendszerében hiba következett be. Szakszerviz nélkül szinte lehetetlen megállapítani illetve javítani a hibát.

28. Sávelhagyásra figyelmeztető lámpa.Térjünk vissza a forgalmi sávunkba..

29. Nagy valószínűséggel meghibásodott a katalizátor. A cseréje előtt mindenképp végeztessünk el egy kipufogógáz elemzést. Ezzel további hibákat szűrhetünk ki. A meghibásodott lambdaszonda tönkre tudja tenni a katalizátort.

30. Kapcsoljuk be a biztonsági övet.

31. Engedjük ki a parkolóféket (elektromos kézifék aktív állapotban van).

32. Nagy valószínűséggel hiba lépett fel az akkumulátorban vagy a generátorban. Járó motornál megmérhetjük a töltést. A kapott értéknek 13.5-14.4 Volt között kell lennie fordulatszámtól függően. Ebből következtetni lehet a generátor hibájára ha nincs töltés. A legrövidebb úton keressünk fel egy szakszervizt, mert a gépkocsi működésképtelenné válhat, hiszen csak az akkumulátorban tárolt feszültség áll rendelkezésre. A CAN BUS rendszerrel szerelt járművek kifejezetten érzékenyek az akkumulátor feszültségére.

33. A parkoló asszisztens működésben van.

34. A lehető legrövidebb időn belül keressünk fel egy szakszervizt a hiba megállapítása illetve javítása céljából.

35. Adaptív világítás aktív

36. Fényszóró magasság állító.

37. Ellenőrizzük a hátsó spoilert. Ha szükséges keressünk fel egy szakszervizt.

38. Cabrio gépkocsiknál találkozhatunk ezzel a figyelmeztetéssel. Nagy valószínűséggel hiba lépett fel a tetőnyitő hidraulikus vagy elektronikus rendszerében. Keressük fel a megfelelő szakszervizt a hiba javítása céljából.

39. A légzsák inaktív. Ellenőrizzük a csatlakozókat az ülés alatt. Előszokott fordulni, hogy az ülés alá beguruló üveg megbolygatja a csatlakozókat. Extrém esetben el is tudja szakítani a kábelt ha beszorul. CAN BUS rendszerrel szerelt gépjárművekben ellenőrizzük le az akkumulátor töltöttségét, mert előfordulhat, hogy megzavarja az alacsony töltöttség vagy cellazárlat a rendszert. Javasolt felkeresni egy szakszervizt a hiba elhárítása céljából.

40. Engedjük ki a kéziféket ( be van húzva )

41. A hiba elhárítását mindenképp szakszervizben végeztessük el a lehető legrövidebb időn belül. A Common Rail rendszerű autóknál különösen nagy figyelmet kell szentelni az üzemanyag minőségére, mert igen nagy szerepet játszik a fődarabok kenésében (nagynyomású szivattyú, porlasztócsúcs). Extrém estben előfordulhat az üzemanyag rendszer teljes átöblítésének a szüksége is.

42. Az utasoldali légzsák nem működik, vagy ki van kapcsolva.

43. A lehető legrövidebb időn belül keressünk fel egy szakszervizt a hiba megállapítása illetve javítása céljából.

44. Tompított fényszóró bekapcsolva.

45. A légszűrőt ki kell cserélni

46. Gazdaságos üzemmód aktív

47. Lejtmenet asszisztens aktív.

48. A motor túlmelegedett, azonnal állítsuk le. A hibajelenség több dolog miatt is lehetséges. Rossz kiegyenlítő tartály sapka, hibás ventilátor kapcsoló. Elfolyt hűtővíz, rossz vízpumpa, de akár a hengerfejtömítés átégése is okozhatja a hibát. A hiba megállapítását mindenképp bízzuk szakemberre a teljes motorkár elkerülése érdekében, melynek javítása több százezer forintra rúghat

49. Az ABS rendszer nem működik. Ez lehet egy elkoszolódott szenzortól egészen a vezérlőegység meghibásodásáig. Haladéktalanul keressünk fel egy szakszervizt ahol a hiba pontosan behatárolható illetve javítható.

50. Az üzemanyagszűrőt ki kell cserélni.

51. Valamelyik ajtó nyitva van.

52. A Motorháztető nyitva van.

53. Alacsony az üzemanyag szint.

54. Az automata sebességváltó meghibásodott, melynek oka számtalan dologra vezethető vissza. Mindenképpen szakszervizben tárjuk fel a hiba forrását a lehető legrövidebb időn belül.

55. A sebességhatároló aktív.

56. Meghibásodott a lengéscsillapító, vagy az azt vezérlő elektronika. A hiba elhárítása nem tűr halasztást. Mindenképp keressünk fel egy szakszervizt ahol számítógépes diagnosztikával ki tudják olvasni a hibát illetve meg tudják javítani.

57. A motort azonnal állítsuk le a motorkár elkerülése érdekében. A gépjárművet eljuttatni a szakszervizben ahol a hiba okát meg tudják állapítani. Előfordulhat, hogy meghibásodott az olajpumpa. Ez esetben nem mérvadó az olajszint, mert hiába van megfelelő mennyiségű olaj a motorban ha nincs ami odaszállítsa ahova kell.

58. A szélvédő párátlanítás aktív.

59. A csomagtartó nyitva van

60. A Menetstabilizáló (ESP) ki van kapcsolva vagy nem működik. Amennyiben nem a sofőr kapcsolta ki mindenképp keressen fel egy szakszervizt a hiba elhárítása céljából.

61. Az esőszenzor aktív

62. Motorhiba. A lámpa világítását több tényező is okozhatja. Lehet egy lambdaszonda hibától kezdve akár egy vezérlés átugrás is. Mindenképpen egy szakszerviz felkeresése javasolt a lehető legrövidebb időn belül. Amennyiben szükséges a gépjárművet vontatva vagy trailer segítségével.

63. Hátsó ablakfűtés bekapcsolva.

64. Automata ablaktörlő aktív.


http://komplexauto.hu/tudta_e/mire_figyelmeztetnek_a_visszajelzo_lampak_

Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2018. március 8. 16:59:01 (#326)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - TEHETTÜNK VALAMIT A KAMUPÁRTOK ELLEN!
http://ketfarkukutya.com/?p=8750

Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2017. október 17. 21:20:52 (#325)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos...
http://player.hu/zold-jovo/seabin/

Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2017. szeptember 15. 10:33:17 (#324)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - BlueBorne, Bluetooth eszközök sérülékenységei...
BlueBorne, Bluetooth eszközök sérülékenységei

A Kormányzati Eseménykezelő Központ riasztást ad ki Bluetooth eszközök sérülékenységei miatt.

Az Armis biztonsági kutatói nyolc új sebezhetőséget fedeztek fel a Bluetooth implementációkban, amelyeket együttesen BlueBorne-nek neveztek el. Ez a legsúlyosabb Bluetooth sérülékenység, amelyet eddig azonosítottak.

A nyolc biztonsági hiba közül három kritikus besorolású. Ezek lehetővé teszik a támadók számára, hogy átvegyék az eszközök irányítását és rosszindulatú kódokat futassanak le, vagy a közbeékelődéses (Man-in-the-Middle) támadások hajtsanak végre. A Bluetooth-ban talált korábbi hibák elsősorban protokoll szinten voltak. A BlueBorne hibái viszont a végrehajtási szinten vannak, megkerülve ezzel különböző hitelesítési mechanizmusokat.

A kutatók szerint a sérülékenységek észrevehetetlenek és megállíthatatlanok
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2017. szeptember 12. 10:21:04 (#323)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Ha Bécsben járt, nem adhat vért...
Ha Bécsben járt, nem adhat vért
[DKRCS20160208016]
TG
2017.09.12. 07:38

Egyes vírusok fokozott kockázata miatt átmenetileg nem adhatnak vért azok, akik akár csak egy napot is eltöltöttek bizonyos francia, osztrák vagy román városokban - így például Bécsben.

Erről a Magyar Idők értesült véradóktól, akik szerint átmeneti időre, 30 napra kiszűrik a véradásból azokat, akik - akár csak egy napig - a franciaországi Toulonban tartózkodtak, mivel a városban fokozott kockázatot jelent az alapvetően szúnyogcsípés útján terjedő chikungunya-vírus, amit a vérrel is tovább lehet adni. Egy másik, ugyancsak
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2017. július 17. 14:20:20 (#322)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - OTP - Adathalász kísérlet!
OTP Bank
Oldal (kedveled) * 6 perce *

Figyelem, adathalász kísérlet!
Az alábbi szöveget nem az OTP Bank küldte. Saját adataitok védelme, biztonsága érdekében, kérjük NE kattints az alábbi felhívásban szereplő linkre!

Az alkalmazást ne töltsétek le telefonjaitokra, ne adjatok meg adatokat a megnyíló felületen. Az OTP Bank csak megbízható, hivatalos mobil alkalmazás áruházakban teszi közzé az alkalmazásait.

A csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják az adatokat megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás. Legyél körültekintő, ne reagálj az ehhez hasonló megkeresésekre!

Ha nem vagy biztos abban, hogy ki küldte a szöveget, kérj segítséget az OTP Ba
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2017. július 6. 10:27:06 (#321)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Cégkapu regisztráció útmutató segédlet...
https://www.konyvelozona.hu/cegkapu-regisztracio-utmutato-segedlet/

Cégkapu regisztráció útmutató segédlet

[Nyomtatás] Nyomtatás [Küldés email-ben] Küldés email-ben

Nagyon leegyszerűsítve a kérdést, a Cégkapu egy olyan központi szolgáltatás, amely a Személyes Ügyfélkapu ikertestvére, és azt a célt szolgálja, hogy a gazdálkodó szervezetek és a hivatalos szervek az egymás közötti levelezésüket papíralap helyett ezen az elektronikus felületen tegyék meg.

A Cégkapu használata 2018. január 01-től kötelező, 2017. augusztus 31-ig a Cégkapu regisztráció elvégzése kötelező.
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]