Belépés Nyitólap Nyilvános listák
A(z) lcs_hasznos levelezőlista archívuma

Jelenleg az archívumban 16 levél van, és a levelek gyűjtése be van kapcsolva.
Levelek megjelenítési sorrendje:
2021. június 22. 11:05:40 (#339)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos...

Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2021. május 31. 13:19:20 (#338)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Gyorsan megkaphatja az angol nyelvű oltási igazolást, ha külföldre utazna...
Gyorsan megkaphatja az angol nyelvű oltási igazolást, ha külföldre utaznaA háziorvosától is kérheti az angol nyelvű igazolást, még akkor is, ha a koronavírus elleni oltást nem tőle kapta. Egyes nagy tömegeket beoltó oltópontok maguk is ezt javasolják azoknak, akik nem akarnak sokat várni.Magyarországon május 20. óta elvileg mindenki kétnyelvű igazolást kap, akit beoltottak a koronavírus ellen, de mi van azokkal, akik korábban kaptak oltást?

Nekik külön kell ilyet kérni, de május 21. óta ez nem annyira bonyolult, hiszen nem muszáj arra az oltópontra visszamenniük, ahol beoltották őket.

Vannak olyan kórházi oltópontok, amelyek honlapjukon jelzik, miként lehet ilyen igazolást igényelni - például a budapesti Uzsoki utcai kórház vagy a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház. Náluk jellemzően e-mailben vagy online, a megfelelő adatok megadásával lehet ezt az igényt jelezni, majd pár nap múlva személyesen átvenni a papírt. Van olyan oltópont, ahol a sok beoltott miatt lassabb lehet ez a folyamat - például a Honvédkórház -, itt ezért arra kérik az ott beoltottakat, hogy a háziorvosukat keressék fel ez ügyben. Vannak olyan helyek, ahol nem található erről tájékoztatás, de azoknak sem kell csüggedni, akiket ilyen helyen oltottak be május 20. előtt.

Az igazolást ugyanis NNK által közzétett tájékoztatás szerint bármilyen engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthatja, vagyis nyugodtan felkereshetjük a háziorvosunkat. A hvg.hu által megkérdezett egyik orvos is jelezte, ha a páciens hozzátartozik, bármelyik oltóponton is kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, ki tudja állítani számára a papírt.

A kétnyelvű (angol és magyar) igazolvány egyelőre elengedhetetlennek tűnik a külföldi utazáshoz. Bár Magyarországon több mint ötmillió embert már beoltottak, és többségük meg is kapta az ezt igazoló védettségi igazolványt, ezt nem fogadja el minden ország, hiszen a kis plasztikkártyán nem szerepel olyan jellemzően megkövetelt információk, mint a védettség kezdetének időpontja vagy az oltás típusa, jóllehet vannak már olyan államok, amelyekkel sikerült erről megállapodni.

Az uniós Covid-igazolvány pedig majd csak júliustól lesz elérhető, de csak uniós államok közötti utazásra lesz alkalmas, ráadásul egyelőr úgy néz ki, hogy azok nem is kapják meg, akiket a Magyarországon igen, de az Unióban egyelőre nem engedélyezett kínai Sinopharm- vagy az orosz Szputnyik V vakcinát kapták meg, bár ez még változhat.

Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2021. április 19. 13:20:30 (#337)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Turistajelzések-kisokos – Mi mit jelent az erdőben...
Turistajelzések-kisokos – Mi mit jelent az erdőben
Szerzők
·
JÁSZ ANNAMÁRIA
2021. 04. 15. 16:05
Egy kirándulás alkalmával, főleg szűz terepen, nem kis bonyodalomtól és bolyongástól menthet meg minket, ha tisztában vagyunk minden, fára festett jelzés jelentésével. E cikk szerzője is belefutott már fatális félreértésbe ismeretlen ösvényen, ami 3 órás eltévedést vont maga után. Kilátókra, műemlékekre is felhívhatják a figyelmet a jelzések, amikről kár lenne lemaradni. Lássuk, mikkel találkozhatunk a magyar erdőkben!
A színek és a sávok
A gyalogos-turistaúthálózat nagyon hosszú ideje, 1930 óta használja a turistajelzéseket: ezek 4 színhez és 11 alapjelzéshez kapcsolhatók, az egész országban egységesen.

Kék, piros, sárga, zöld – ezekkel a színekkel találkozhatunk egy kirándulóösvényen, többnyire sávok / fektetett csíkok formájában. A sorrend a fontosságot jelöli: a kék sávjelzés az országos jelentőségű útvonalakat jelzi, mint például az
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2021. március 25. 18:52:50 (#336)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - VAKCINA REGISZTRÁCIÓ LEKÉRDEZÉS...
Müller Cecília országos tiszti főorvos a csütörtöki operatív törzs tájékoztatóján jelentette be, hogy már ma elindul az a honlap, ahol az ellenőrizhető, sikeres volt-e a védőoltásra való regisztrációnk. Mindössze a tajszámot és a születési dátumot kell begépelni ezen az oldalon ahhoz, hogy megtudjuk, bekerültünk-e a rendszerbe.

https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/index.jsp

Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2021. február 2. 15:01:01 (#335)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Beadassam vagy ne? - a koronavírus elleni védőoltásról...
https://joszo.hu/koronavirus-oltas/

Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2021. január 29. 14:24:11 (#334)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos...
[cid:image001.png@01D6F64A.69173630]
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2020. február 7. 11:25:27 (#333)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Megszűnik az egyéni vállalkozói igazolvány...
Megszűnik az egyéni vállalkozói igazolvány

2020. január 1. napjától az egyéni vállalkozókról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 38/D. §-a szerint az egyéni vállalkozói igazolványok érvénytelenné váltak.

Az igazolvány az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének és folytatásának nem feltétele. Igazolvány kiállítására csak abban az esetben került sor, ha az egyéni vállalkozó azt kérte, kiváltása nem volt kötelező. Értelemszerűen, így nem minden egyéni vállalkozó rendelkezik vállalkozói igazolvánnyal. Az igazolvány érvénytelenné válása a vállalkozás további működését és bejelentett adatait érdemben nem érinti.
A vonatkozó jogszabály az alábbiakról rendelkezik: Az egyéni vállalkozó köteles 2020. március 1-ig leadni az érvénytelen igazolványt a Hatóság részére. A leadott igazolványt a Hatóság bevonja. Ha az egyéni vállalkozó az igazolványt nem adta le, vagy nem küldte meg, azt a Hatóság visszavonja."
Ide kapcsolódó információ, hogy az 2
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2020. február 6. 11:07:55 (#332)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - Revolutot használ? Vigyázzon: sunyi módosítás történt a szolgáltatásban!
Revolutot használ? Vigyázzon: sunyi módosítás történt a szolgáltatásban
Egyik napról a másikra megváltozott a Revolutnál a bankkártyás feltöltések tranzakciós kódja. A korábban kártyás vásárlásnak minősülő tranzakciók hirtelen készpénzfelvétellé változtak emiatt egyes bankoknál, ami sok pénzbe kerülhet az ügyfélnek, főleg ha hitelkártyával töltögeti a fintechcégnél lévő egyenlegét.
Herman Bernadett, 2020. február 6. csütörtök, 07:06
Fotó: Napi.hu

Hozzászólok

Elküldöm

Ajánlom

Kellemetlen meglepetéssel szembesülnek néhány napja a Revolut használói. A fintechcég bankkártyájára lehet feltölteni pénzt másik bankkártyáról is. Korábban az ilyen tranzakciók kártyás vásárlásnak számítottak, újabban azonban készpénzfelvételként könyvelik el a bankok. Ez pe
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]
2019. október 30. 12:05:22 (#331)
Feladó: Lutz Csaba
Tárgy: Hasznos - A vérplazma adás veszélyei...
A vérplazma adás veszélyei
https://mandala-egeszsegkucko.hu/a-verplazma-adas-veszelyei

[https://mandala-egeszsegkucko.hu/wp-content/uploads/2019/07/v%C3%A9rplazma_plazmaferezis.jpg]
Vérünket és életünket a plazmáért?

Nagy üzlet a vérplazma értékesítés, és sokan úgy gondolják, hogy a plazmadonornak lenni meg is éri. Kérdés: tudja-e, hogy mit kockáztat az, aki - kereset kiegészítésként - rendszeresen jár plazmaadásra?

Most két plazma központ is működik a városunkban és megint beindult a toborzás. A rádióban és plakátokon is gyakran találkozom reklámokkal, ahol donorokat csábítanak el egymástól - mert megéri. De kinek is?

Ez a cikk inkább egy figyelmeztetés, és az pénzéhség mellett leginkább az emberi felelőtlenségről, butaságról szól.

Tavaly mi is találkoztunk a vérplazma üzlet következményeivel. Akkori írásomat több mint 130 ezren olvasták, de gyakran találkozunk olyanokkal, akik rendszeresen járnak a vérüket
Csatolt fájlok:
winmail.dat [letölt]